Ogromnom tortom u obliku dvorca Hogwarts obilježena 20. godišnjica Harryja Pottera

Torta koja je napravljena u obliku dvorca Hogwarts izložena je u sklopu proslave 20. godišnjice od premijere prvog filma o junaku Harryju Potteru.

Torta je široka 186, visoka 152 cm i teška 100 kg, a predstavjena je u Leavesdenu u Watfordu gdje je veći dio franšize snimljen.

Za pravljenje torte je bilo potrebno 320 sati, a napravljena je od veganskih sasstojaka. Donirana je lokalnoj dobrotvornoj organizaciji One Vision, koja se bori protiv gladi.

Osnivač organizacije Enoch Kanagaraj je rekao da će parče torte dobiti ključni radnici i korisnici usluga One Visiona.

Tortu je napravio umjetnica i skulptorica torti Michelle Wibowo.

Izvor: klix.ba

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti