Oko ruba jezera Garda u Italiji se konstruiše jedna od naljepših biciklističkih staza na svijetu

Do kraja ove godine je planiran završetak izgradnje biciklističke staze oko ruba jezera Garda u Italiji. Njena planirana dužina iznosi 140 kilometara.

Konstrukcija se realizuje u okviru projekta Garda by Bike. Projekat će obuhvatati postojeće staze, a dodatno će biti izgrađene nove. Prije tri godine je otvoren dio u dužini od 2 kilometra. Kreće od Capo Reamola na zapadnoj obali u sjevernom pravcu. Nalazi se blizu litica te pruža fantastičan pogled. Međutim, još uvijek ne stiže do Rive del Garda. Biciklistička staza je široka i prilagođena porodicama jer nema strmih uspona. Napravljena je od drveta i odgovara svim vrstama bicikala. Biciklisti su impresionirani ljepotom i arhitektonskom elegancijom. Po kompletiranoj dužini staze će se moći kretati i pješaci. Sportisti i ljubitelji prirode će uskoro moći uživati u novom ruhu jezera Garda. Projekat Garda by Bike će se prostirati kroz regije Lombardija i Veneto, kao i pokrajinu Trento. Planirane su i veze do evropskih biciklističkih ruta kao što su Eurovelo Route 7 i Eurovelo Route 8.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti