Opština želi nazad Lugove

Opština želi nazad Lugove

Opština Budva, Fudbalski klub „Mogren“ i Hotelska grupa „Budvanska rivijera" podnijeli su tri odvojene žalbe Ministarstvu finansija na rješenje budvanskog katastra, kojim se staromještanskoj porodici Ivanovići, vraća zemljišni kompleks od 7.000 kvadrata na kome se nalazi fudbalski stadion. Atraktivna parcela, koja je u vlasništvu Opštine, ekproprisana je prije pola vijeka mještanima, a pravna borba za njen povraćaj traje govoto dvije decenije.

 

"Povraćaj gradsko građevinskog zemljišta uređen je Zakonom o povraćaju oduzetih imovinskih prava i obeštećenju. Rješenje je time donijeto uz pogrešnu primjenu materijalnog prava i kao takvo je nezakonito“, navodi se između ostalog u žalbi.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti