Završava se Likovni program Grada teatra

Završava se Likovni program Grada teatra

Oslikaj predstavu

 

  Likovni program Grada teatra u selekciji Merina Smailagića predstavio je ovog ljeta u Budvi radove najdarovitijih crnogorskih slikara (izložba je realizovana u saradnji sa poznatom Galerijom „Most“ u Podgorici), grafike španskih majstora – Pikasa, Dalija, Huana Miroa i Tapiesa, ciklus slika Abaza Dizdarevića „Dodir svjetlosti“, projekat „Errors Allowed“, a kraj ovog djela festivala označiće izložba pod metaforičnim naslovom „Oslikaj predstavu“.  

  Večeras u 21 sat, u prostoru bašte Barbakan, predstaviće se zajednički projekat Grada teatra i Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju. Njegova osnovna ideja bila je da zainteresovanim studentima ove akademije omogući da tokom trajanja festivala naprave radove vezane za dramski segment Grada teatra – da iz gledališta crtaju ili slikaju kostime, scenografiju, scene ili portrete umjetnika i autora tokom njihovog rada na budvanskoj predstavi. Ove godine, to je bila festivalska koprodukcija i premijera „Uspavanke za Vuka Ničijeg“, po romanu Ksenije Popović, u dramatizaciji Bojane Mijović, i u režiji Đurđe Tešić.

  Svoje likovne radove večeras će izložiti Bojana Popović, koja će se predstaviti instalacijom u prostoru (osnovne studije završila na FLU na Cetinju, učestvovala u studentskoj razmjeni na East Tennessee State University USA), Igor Benić sa serijom od pet plakata na temu „Uspavanke za Vuka Ničijeg“ (cetinjski student na odsjeku grafičkog dizajna), Iva Ivanović sa digitalnim kolažom „Liebestraum“ (studentkinja treće godine na odsjeku grafičkog dizajna), Radomir Milić sa crtežima koji su rađeni na temu rasprave i sukoba između likova u predstavi (student četvrte godine na odsjeku grafičkog dizajna) i Helena Tošić (studentkinja treće godine, takođe na odsjeku grafičkog dizajna).                       

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti