Ova italijanska regija platiće vam da je posjetite, a nude i brojne popuste

Italijanska regija Friuli Venezia Gulia plaćaće prevoz posjetiocima koji dolaze vozom uz besplatan ulazak u muzeje, besplatan javni prijevoz i druge popuste, sve ako rezervišetw smještaj za dvije noći.

Postoje italijanska sela koja prodaju kuće po cijeni šoljice kafe, mjesta koja vam plaćaju da se tamo preselite, a sada postoji regija koja će vam platiti samo za posjetu.

Friuli Venezia Giulia, kako prenosi klix.ba, na krajnjem sjeveroistoku zemlje, posjetiocima će nadoknaditi troškove putovanja ako putuju vozom iz bilo kojeg mjesta u Italiji. Ako to nije dovoljno da dođete, regija će vam takođe dati karticu koja omogućuje besplatan ulazak u muzeje, besplatan javni previz i druge popuste.

Jedini uslov? Morate ostati najmanje dvije noći, ali to nije velika žrtva u ovoj regiji, gdje ćete pronaći drevne gradove umjetnosti, planine, kilometre vinograda i neke od najboljih talijanskih plaža.

Sve do 31. maja 2023., PromoTurismoFVG - lokalna turistička zajednica - vraćaće novać za plaćene karte za voz putnicima koji dolaze u gradove Trst i Udine te u obalna odmarališta Grado i Lignano Sabbiadore, u pokušaju promocije održivog putovanja.

Posjetioci mogu putovati državnim vozovima Trenitalia, od redovnih regionalnih linija do Intercity i brzih linija Frecce. Morate rezervisati paket, uključujući smještaj u hotelu koji učestvuje u inicijativi, pri rezervaciji aranžmana od dva noćenja cijena povratne karte za voz odbija se kao popust od ukupne cijene. Gosti će takođe dobiti besplatnu karticu FVG, koja omogućuje besplatan i ulaz s popustom u muzeje i obilaske s vodičem.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti