Ovaj grad proglašen je najboljim za 2023. godinu, na vrhu je već sedam godina

London je proglašen najboljim gradom za 2023. godinu, a na vrhu liste koju kreira konsultantska kuća za nekretnine i turizam Resonance je već sedmu godinu za redom.

Od suočavanja s efektima Brexita i globalne pandemije do ostavke i imenovanja dva različita premijera, zatim platinastog jubileja kraljice Elizabete do jedne od najvećih sahrana svih vremena, London je bio relativno centralna tačka u svjetskim vijestima za 2022. godinu.No, uprkos svemu navedenom i svemu što se dogodilo između, London je sedmu godinu zaredom na vrhu liste najboljih gradova svijeta .Konsultantska kuća za nekretnine i turizam Resonance, kako prenosi klix.ba, koja je sastavila godišnju rang listu, fokusirala se na šest ključnih kategorija dok je analizirala vodeće svjetske gradove: mjesto, proizvod, programiranje, prosperitet ljudi i promocija.

Između mnogih pozitivnih karakteristika, London je hvaljen zbog svoje "sve odvažnije" kulinarske industrije, procvata luksuznih nekretnina koje dovode neke od najbogatijih zakupaca na svijetu i vrhunskog turizma, a zanimljivo je da je London prednjačio po hashtagovima na Instagramu, Facebook tagovanju te TripAdvisor recenzijama.

Ostala počasna priznanja za London uključivala su povratak noćnog metroa u Londonu , "najobrazovanije stanovništvo na planeti" i poreske olakšice za velike korporacije.

Nakon Londona drugo mjesto zauzeo je Pariz, a na listi najboljih deset našli su se i New York, Tokyo, Dubai, Barcelona, Rim, Madrid, Singapur te Amsterdam

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti