Ovaj grad proglašen je najsrećnijom destinacijom na svijetu

Prepoznatljiv po toploj, sunčanoj klimi, šarenim zgradama, sjajnom noćnom životu i ljubaznim mještanima, Lisabon u Portugaliji proglašen je najsrećnijim na svijetu prema istraživanju kompanije za putovanja iVisa, a prenosi klix.ba.

Zahvaljujući Indeksu najsrećnijih gradova svijeta - listi koja rangira 40 gradova kako bi se utvrdilo koje je najsrećnije mjesto na svijetu - putnici svoje putovanje mogu prilagoditi u skladu s tim.

Pomažući vam da odlučite gdje putovati na osnovu pet faktora sreće: cijenama života, sunca, zelenih površina, ljubaznog lokalnog stanovništva i očekivanog životnog vijeka, možete biti sigurni da svaka destinacija na listi ispunjava ove zahtjeve.

Ove godine, Lisabon je izglasan za najsrećniji grad na svijetu.

Postoji razlog zašto je Lisabon bio na vrhu liste sreće. Poznat po toploj, sunčanoj klimi, šarenim, čudnim zgradama, sjajnom noćnom životu, fado muzici i ljubaznim mještanima, glavni grad Portugalije je jedan od najslikovitijih gradova na svijetu.

Glavni grad Portugalije godišnje sunce grije čak 2.801 sat, a stanovnici u prosjeku rade 31 sat u sedmici.

Osim što je okrunjen kao prvi u odjelu za sreću, zauzeo je i četvrto mjesto za najljepši grad na svijetu na listi U City Guide, web stranice posvećene urbanim destinacijama.

Takođe je dom niza poznatih znamenitosti, uključujući manastir Jeronimos i toranj Belem. Kada se govori o hrani, poželjet ćete probati jedan od domaćih specijaliteta, Pastéis de Belém.

 

Druga na listi je Barcelona, a u top 10 nalaze se i Atina, Rim, Sydney, Madrid, Toronto, San Jose, Istanbul i Bankgok.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti