Ovako izgleda unutrašnjost jahte vrijedne 20 miliona dolara kojom Beyonce i Jay-Z plove Jadranom

Beyonce i Jay Z juče su se u Cavtatu usidrili s jahtom Faith, dugačkom gotovo sto metara. Nakon Cavtata jahta je produžila prema Korčuli.

Jahta se trenutno nalazi među 60 najvećih jahti u svijetu. Vrijedna je gotovo 20 miliona dolara. Sedam dana najma jahte košta oko milion i pol dolara. Vlasnik jahte je Lawrence Stroll, suvlasnik Aston Martina u Formuli 1.

Višestruko nagrađivana motorna jahta Faith holandskog brodogradilišta Feadship nudi fleksibilan smještaj za12 gostiju u 7 kabina i sadrži stil interijera britanskog dizajnera RWD.

Izgrađen 2017. godine, Faith je, kako prenosi klix.ba, dizajniran za izvrstan boravak u zatvorenom i na otvorenom i može se pohvaliti voluminoznim unutrašnjim i vanjskim prostorom na nekoliko paluba: idealno za plovidbu, izležavanje ili zabavu. Njene karakteristike uključuju heliodrom, pristup invalidskim kolicima, kino, spa centar, lift, podvodna svjetla, klub na plaži i teretanu.

Faith nudi smještaj za do 12 gostiju u 7 apartmana koji se sastoje od master apartmana, jedne VIP kabine i pet dvokrevetnih kabina. Odlična usluga je zagarantovana, sa trideset i jednim članom posade na brodu koji će se pobrinuti za sve vaše potrebe.

Beyonce i Jay-Z, poput brojnih drugih zvijezda koje su tu stigle i ove godine, bili su u Hrvatskoj i proteklih godina, jednom ljetujući i u Dubrovniku.

Taj posjet koji se desio 2009. godine, obilježio je incident sa tjelohraniteljem koji je nasrnuo na fotoreportere koji su se kasno navečer okupili ispred restorana gdje je par večerao.

To nije utjecalo na to da se par ne vrati u Hrvatsku. Godine 2011. ljetovali su na Hvaru, a zanimljivo je i to da su kćerku Blue Ivy nazvali po plavom bršljanu koji su vidjeli na ovom hrvatskom otoku.

Dolazak su ponovili i 2020. godine, a pretpostavlja se da je pjevačica u Hrvatskoj proslavila i svoj 39. rođendan.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti