Ovo su neke od najljepših plaža svijeta

Ljetu je nažalost došao kraj, ali to nas ne sprečava da popravimo raspoloženje gledajući plaže širom svijeta putem društvenih mreža.

Kompanija Destination2, koja nudi luksuzne odmore na brojnim destinacijama izdvojila je neke od najpopularnijih plaža koje su skupile najviše pregleda na TikToku, tačnije njih deset.

Bondi Beach, Australija (445,8 miliona pregleda)

Na prvom mjestu je australska plaža Bondi i to uopće nije iznenađenje jer privlači plivače i surfere toko cijele godine. Sjajna je za šetnje, igranej golfa, posmatranje kitova i drugo.

Pattaya Beach, Tajland (128,5 miliona pregleda)

Ova plaža se prostire duž četiri kilometra obale i bajkovito je mjesto. Omiljena je lokacija za one koji se vole sunčati, plivati i baviti vodenim sportovima. Za sjajnu atmosferu su zaduženi hoteli, restorani, prodavnice suvenira i slično.

Nha Trang Beach, Vijetnam (64,6 miliona pregleda)

Riječ je o najpoznatijoj plažu u Vijetnamu koja je udaljena svega 35 minuta vožnje od grada Ho Chi Minh. Pruža pogled na more i visoke zelene planine, a voda je kristalno čista.

Vũng Tàu Beach, Vijetnam (61,9 miliona pregleda)

Ovo je još jedna prelijepa vijetnamska plaža koja se nalazi na jugu zemlje i zaista je ogromna.

Waikiki Beach, SAD (43,7 miliona pregleda)

Waikiki je jedna od najpoznatijih plaža svijeta, nalazi se na južnoj obali Honolulua te je svake godine posjeti više od četiri miliona ljudi. Idealna je za surfanje, ali nudi i brojne druge sadržaje za uživanje i zabavu.

JBR Beach, Dubai (30,3 miliona pregleda)

Radi se o pješčanoj plaži koja omogućava igranje vodenih sportova te nudi brojne vodene atrakcije. Bijeli pijesak i tirkizno plava morska voda prizor su za pamćenje.

Kelingking Beach, Indonezija (30 miliona pregleda)

Ova plaža se nalazi u selu Bunga Mekar na jugozapadnoj obali otoka Nusa Penida. Plavo more i impresivne formacije stijena istinska su atrakcija.

Santa Monica Beach, SAD (29 miliona pregleda)

Plaža je poznata i nalazi se u centru Los Angelesa. Posjeduje staze za pješake, bicikle i rolere, a tu su i zabavni park, akvarij, brojne prodavnice, restorani i drugo.

Airlie Beach, Australija (27,8 miliona pregleda)

Na ovoj lokaciji vlada subtropska klima koja osigurava fantastično vrijeme tokom cijele godine.

Whitehaven Beach, Australija (23,5 miliona pregleda)

Još jedna australska plaža smještena je na otoku Whitsunday kojem se pristupa čamcem, helikopterom i hidroavionom. Krasi je bijeli pijesak, ali i tirkizno more. Savršena je za odmor i relaksaciju.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti