"Plaža dijamanata" na Islandu nevjerovatnim izgledom oduzima dah

Kombinacija crnog pijeska sa velikim komadima sjajnog leda na islandskoj plaži oduzimaju dah pa je zbog tog prizora ovo jedan od najposjećenijih atrakcija u ovoj zemlji, a nije ni čudo jer izgleda poput bajke.

Lokalno stanovništvo je zove "Plaža dijamanata" (Breiðamerkursandur na islandskom) upravo zbog činjenice da veliki komadi leda raspoređeni po njenom crnom vulkanskom pijesku podsjećaju na ogromne nebrušene dijamante.

Ova plaža se nalazi u blizini Jökulsárlón lagune glečera na južnoj obali Islanda, što je oko šest sati vožnje daleko od Reykjavika, prijestolnice ove zemlje.

Ovu plažu posebno čini interesantnom činjenica da ona nikada ne izgleda isto s obzirom na to da se komadi leda konstantno tope i bivaju zamijenjeni novim, isplivalim na obalu.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti