Počinje akcija recikliranja udžbenika i svezaka u svim osnovnim školama

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija u saradnji sa Deponijom d.o.o. Podgorica i Udruženjem Roditelji, organizuje akciju recikliranja udžbenika i svezaka u svim osnovnim školama, koja počinje danas, 14. juna.

Ovom akcijom želimo da podignemo svijest o značaju recikliranja i očuvanja životne sredine među učenicima, nastavnicima i roditeljima.

Učenici naših škola će danas i 17. juna donositi knjige i sveske koje žele da doniraju za reciklažu.

Radnici Deponije d.o.o. obići će sve škole u Podgorici, Tuzima, Zeti, Cetinju Danilovgradu i preuzeti materijal za reciklažu. Obići će i škole u Andrijevici, Baru, Beranama, Bijelom Polju, Budvi, Gusinju, Herceg Novom, Kolašinu, Kotoru, Mojkovcu, Nikšiću, Plavu, Petnjici, Pljevljima, Plužinama, Rožajama, Šavniku, Tivtu, Ulcinju i Žabljaku. Preostale škole iz ovih opština prikupljeni materijal će dostaviti nekoj od škola koje su im najbliže.

Deponija d.o.o. će krenuti u realizaciju obilaska škola od 18. do 25. juna.

Nakon prikupljanja, papirni materijal biće odvezen, a od recikliranog materijala Deponija d.o.o. će opremiti dvorište jedne ili više škola u zavisnosti od količine prikupljenog materijala.

Podsjetićemo, recikliranje je jedan od najefikasnijih načina za smanjenje otpada i zaštitu naše životne sredine. Recikliranjem papira smanjujemo sječu šuma, smanjujemo količinu otpada na deponijama, štedimo energiju i podstičemo ekološku svijest kod mladih generacija koje će sjutra biti nosioci promjena i zaštitnici naše okoline.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti