Počinje vaterpolo plivački kamp „TRENIRAJ KAO ŠAMPION“

Proslavljeni crnogorski vaterpolisti Damjan Danilović i Vjekoslav Pasković osvajači zlatne medalje na Evropskom šampionatu u Španiji 2008. godine vodiće predstojeću Ljetnju interaktivnu školu i vaterpolo plivački kamp u Luštici Bay.

U okviru projekta „Treniraj kao šampion“, polaznici kampa će tokom sedam dana, od 26. do 31. jula pohađati osam treninga i savladati osnove vaterpolo i plivačkog sporta, učiti se timskom radu i zdravim stilovima života.

Saradnju sa uspješnim crnogorskim vaterpolistima obilježiće i Ljetnja interaktivna škola u kojoj će biti održana predavanja iz oblasti nutricionizma u sportskom životu i sportske medicine, te kreativna radionica Omladinskog kluba Tivat, koje će voditi dr Jelena Milutinović i Iva Čelanović.Na zatvaranju kampa, u nedjelju, 1. avgusta, biće odigrana finalna utakmica 4x4 na plaži Almara a publika će moći da uživa u nadmetanju velikih imena iz vaterpolo sporta uključujći bivše šampione iz Malage i aktivne crnogorske vaterpoliste. Nakon utakmice, na plaži će biti priređeno druženje sa vaterpolistima uz zvuke dobre muzike i ambijent Almara plažnog bara i restorana. Utakmica će biti otvorena za sve goste i posjetioce.

Nekadašnji član crnogorske reprezentacije, osvajač zlatne evropske medalje u španskoj Malagi, 2008. godine, Vjekoslav Pasković je tri puta učestvovao na olimpijskim igrama (Peking 2008, London 2021. i Rio de Žaneiro 2016.) a za reprezentaciju je odigrao 224 utakmice i postigao 172 gola.

Danilović koji je sa 15 godina postao član prvog tima Primorca u rodnom Kotoru, bio je član više ekipa koje su osvajale državno prvenstvo i pehara a takođe je osvojio francusko nacionalno prvenstvo 2008. sa saigračima iz Marseja, u Rimu 2011. godine. Bio je dio reprezentacije koja je osvojila najsjajnije evropsko odličje – zlatnu medalju u Malagi 2008. godine

„Uvijek je zadovoljstvo udružiti snage da djecu usmjerimo na sport kao jedan od najzdravijih životnih stilova i najboljih načina za podsticanje druženja i pravilnog razvoja mladih. Naše iskustvo pokazuje da upornost, njegovanje talenta i posvećenost donose zlatna odličja i rezultate koji ispunjavaju velikim ponosom ne samo nas nego i cijelu naciju, te vjerujemo da će u ovom kampu stasavati i neke nove „ajkule“ crnogorske reprezentacije“, istakli su Pasković i Danilović.

Vaterpolo kamp je dio projekta podrške Luštice Bay razvoju sporta u lokalnoj zajednici, pod nazivom „Treniraj kao šampion". Pored sticanja strateških i taktičkih vještina, u kampu će biti podstican razvoj i jačanje duha i odgovornog odnosa prema sportu kao i principima pravilne ishrane naročito sportista. U program će biti uključeni specjalisti medicine u sportu, pshilogije kao i agencija koja se bavi razvojem kognitivnih sposobnosti kod djece. Cijena kampa je 150 eura, podrazumijeva treninge, sportske i edukativne radionice kao i užinu tokom radionica.

Prema riječima Milice Starčević, menadžerke za razvoj projekta u Luštici Development, ovakva inicijativa je polazna tačka razvoja vaterpolo duha na Luštici, a dio je šireg programa koji ima za cilj  promociju sportskih aktivnosti u Luštici Bay.

„Namjera kompanije je da na ovaj način omogući zbližavanje mladih naraštaja sa njihovim uzorima jer vjerujemo da su ulaganja u djecu najbolje investicije koje se višestruko vraćaju zajednici. Istovremeno, kroz inicijativu „Treniraj kao šampion“, Luštica prepoznaje razvoj sportskih sadržaja kao bitnu komponentu razvoja projekta koji će se nastaviti u budućnosti. Vjerujemo da će na ovaj način mladi talenti biti podstaknuti da se bave sportom koji je dio tradicije ovog podneblja i krenuti koracima njihovih trenera u osvajanju nekih novih zlatnih medalja“, saopštila je Starčević.  Polaznici kampa moraju biti plivači, uzrasta od osam do 15 godina a prijave mogu poslati putem i-mejl adrese This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili pozivom na broj 067108750.

U okviru projekta „Treniraj kao šampion“, od 2. do 8. avgusta na novoizgrađenom košarkaškom terenu u naselju Luštica Bay Centrale biće održan i košarkaški kamp koji će voditi proslavljeni košarkaš svjetskog renomea Vlade Divac.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti