Postavljene prve cijevi vodovoda u trupu budućeg bulevara Lastva Grbaljska – Tivat

Radovi na izgradnji druge faze Regionalnog vodovodnog sistema odvijaju se planiranom dinamikom uz posvećeno učešće Jedinice za implementaciju projekata Regionalnog vodovoda i dodatno angažovanje izvođača sa ciljem da se održi planirana dinamika izvođenja radova.

U trupu budućeg bulevara Lastva Grbaljska – Tivat, iz pravca Tivta, postavljene prve cijevi budućeg cjevovoda u sklopu druge faze izgradnje Regionalnog vodovodnog sistema, sa ciljem povećanja kapaciteta sistema sa trenutnih 340 litara po sekundi (l/s) na impresivnih 750 l/s.

Ovim proširenjem zadovoljiće se buduće potrebe za vodom opština Tivat, Kotor i Herceg Novi, čime će se osigurati stabilno i kvalitetno vodosnabdijevanje za sve stanovnike i privredne subjekte.

Projekat izgradnje Regionalnog vodovodnog sistema predstavlja značajan korak naprijed u infrastrukturnom razvoju ovog područja. Osim što će osigurati stabilno snabdijevanje vodom, unaprijediće i kvalitet života lokalnog stanovništva i doprinijeti daljem razvoju turizma i privrede.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti