Potpisan Protokol o saradnji TO Budve i TO Beograda

Turistička organizacija opštine Budva i Turistička organizacija Beograda danas su, u okviru prvog dana 43. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, potpisale Protokol o saradnji u oblasti turizma. Ovim Protokolom je ozvaničena dugogodišnja prijateljska i profesionalna saradnja dvije najznačajnije turističke organizacije u svojim zemljama.

“Nakon dugogodišnje uspješne saradnje turističkih organizacija Budve i Beograda, raduje nas činjenica da je danas ta saradnja i ozvaničena potpisivanjem Protokola koji će nam, između ostalog, dati dalje smjernice u sprovođenju aktivnosti u oba grada, kao i u zajedničkim aktivnostima na drugim tržištima. Beograd je oduvek bio naš prijateljski grad u kojem se dobro osjećamo, a Beograđani naši dragi gosti koji su uvjek dobro došli u Budvu.” istakao je Nemanja Kuljača, direktor Turističke organizacije opštine Budva.

“Beograd i Budva pojedinačno, brojem gostiju i promotivnom značaju, svakako predstavljaju najvažnije destinacije u Srbiji i Crnoj Gori. Još važnija je činjenica da se Beograđani i Budvani često i rado posjećuju, kao i da su duboko vezani na mnogo načina. Protokol koji smo potpisali između naše dvije turističke organizacije nije samo potvrda ovih činjenica, već i putokaz za dalju saradnju i međusobnu promociju kao i za mogućnost zajedničkog nastupa na trećim tržištima.“ izjavio je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Na osnovu potpisanog Protokola, turističke organizacije će intenzivirati saradnju u oblasti turizma, ugostiteljstva, kulture i sporta, raditi na unapređenju turističke razmjene i razvoju ukupne turističke ponude gradova potpisnica.

Događaju je prisustvovala i otpravnica poslova u Ambasadi Crne Gore u Republici Srbiji, Ana Ražnatović, sa saradnicima.

Neposredno prije potpisivanja Protokola na štandu Beograda, poznati srpski glumci Stevan Piale i Tašana Đorđević izveli su dio nove kamerne kabaretske predstave „Vodič kroz srpski mentalitet“, koja je urađena po knjizi Mome Kapora i tekstu koji je priredila Vjera Mujović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti