Povodom Dana opštine TO Budva narednih dana priprema sadržajne programske aktivnosti!

U nedjelju, 19. novembra od 19 sati, TO Budva u saradnji sa JU „Muzeji i galerije Budve“ organizuje svečano obilježavanje 20 godina od otvaranja budvanskog Muzeja i promociju stalne digitalne, virtuelne postavke Muzeja grada Budve i predstavljanje najvažnijih kulturno-istorijskih spomenika Starog grada.

Promocija knjige „Srednjovjekovni statut grada Budve“ prof.dr Žika Bujuklića za JU „Narodna biblioteka Budve“ biće organizovana u holu Akademije znanja u srijedu, 22. novembra od 18 sati.

U ponedjeljak, 20. novembra, u planu je sadržajan istorijski jednosatni izlet kroz Stari grad specijalno osmišljen za omladinu. U 12 sati će Miljan Živković, istoričar umjetnosti, sve zainteresovane sprovesti kroz Stari grad i putem digitalne, virtuelne tehnike dočarati im najvažnije kulturno-istorijske spomenike Starog grada. Ovom tehnikom, putem mobilne aplikacije „Holograd“, prisutnima će se u prostoru predstaviti istorijske znamenitosti i to na način koji je njima najviše dopadljiv, putem mobilnih telefona. Ovo je jedinstven projekat koji za sada ima samo par gradova Jugoistočne Evrope i Budva je sada i u toj porodici modernih gradova.

Istog dana TO Budva takođe u saradnji sa JU „Muzeji i galerije Budve“ organizuje predavanje i prezentaciju projekta rekonstrukcije tvrđave „Kosmač“ pod nazivom „Kameni stražar: tvrđava Kosmač na Brajićima – istorija, revitalizacija i potencijal“. Prezentacija počinje u 19 sati u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“ u Starom gradu. Na temu rekonstrukcije tvrđave govoriće renomirani govornici iz oblasti istorije i arhitekture, a koji su učestvovali u stručnoj izradi projekta.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti