Poziv za učešće u Programu ženskog preduzetništva u oblasti intelektualne svojine

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma dobilo je poziv od Svjetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO), sa sjedištem u Ženevi, Švajcarska, za učešće u Programu ženskog preduzetništva u oblasti intelektualne svojine.

Ovaj program namijenjen je ženama preduzetnicama iz lokalnih zajednica čiji se biznis bazira na izradi tradicionalnih tekstilnih proizvoda. Program za cilj ima podršku ovakvim biznisima  kroz djelotvorno korištenje intelektualne svojine. Očekuje se da učesnice imaju koristi od projekta kroz popularisanje njihovog biznisa i proizvoda u lokalnim zajednicama.
Projekat će biti implementiran tokom 2023. godine, u trajanju od 10 mjeseci. Tokom projekta, učesnice iz Crne Gore imaće priliku da pohađa obuku WIPO-a, a na kraju projekta će biti organizovan događaj, izložba rukotvorina. Projekat će u potpunosti biti finansiran od strane WIPO-a.

Kriterijumi za izbor kandidatkinja:

 -   Spona / veza sa zajednicom - predstavljanje ili veza sa lokalnom zajednicom,  sa određenim biznisom ili projekat koji se bazira na tradicionalnom tekstilu (čipka, vez, šivenje, dr.). Kandidatkinja može biti direktno proizvođač određene rukotvorine ili njen predstavnik.

-    Solidan nivo znanja engleskog jezika - nivo neophodan za aktivno i osmišljeno učešće u svim fazama projekta.

-   Informaciona (IT) opremljenost - posjedovanje neophodnih IT vještina, opreme i internet. povezanosti radi učešća u online aktivnostima (većinom zoom sastancima / razgovorima)

-    Aktivno učešće - spremnost, motivisanost i raspoloživost za učešće u svim aktivnostima projekta.

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma poziva zainteresovane da se prijave za učešće u ovom projektu do 15.01.2023.godine , do 12 h , na email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti