Pravilno pisanje na interenetu

Pravilno pisanje na interenetu je tema o kojoj se puno priča iz prostog razloga jer neispravno napisan mail ili čak status na Fejsbuku i Tviteru ubija suštinu istog.

Odvojite par minuta i pogledajte sjajan grafikon preuzet sa bloga Istoka Pavlovića i upoznajte se sa sajtom Opismenise.com 

pravopis_01.jpgpravopis_02.jpgpravopis_03.jpgpravopis_04.jpgpravopis_05.jpgpravopis_06.jpg

 

Projekat Opismenise.com je nastao 2011. g. kao nastavak uspješne Fejsbuk grupe iz 2009.g., gdje je Tanja Stojanović rešavala nedoumice iz oblasti gramatike koje je imala dok je završavala studije književnosti.

Opismenise.com je portal koji objedinjuje kulturu, medije i pojedinca sa ciljem da se na relevantan i interesantan način pojedinci i organizacije – opismene.

Jedan od interesantnijih načina promocije ovog projekta predstavljaju različite zabavne slike koje se delom mogu videti na samom sajtu, a sve su predstavljene u albumima na Fejsbuk stranici projekta.

gramatika.jpg

Naravno, jedan od ciljeva ovog projekta je i prodaja usluga lekture, prevođenja i obuka, a interesantno je da postoji posebna ponuda lekture, korekture i redakture za tekstove na vebu.

PODIJELI

Media

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti