Praznično raspoloženje već stiglo na ulice Londona, grad izgleda čarobno

Praznično raspoloženje već je stiglo u London, a najposjećenija ulica u tom gradu obasjana je hiljadama lampica.

Prije nekoliko sedmica London , kako piše klix.ba, se počeo pripremati za advent, a 2. novembra održano je službeno paljenje lampica na Oxford Streetu.

Uskoro će se s paljenjem lampica krenuti i u ostalim dijelovima Londona. 8. novembra lampice i drugi ukrasi će obasjati Carnaby i Covent Garden, 9. novembra Regent Street i St. James, a nakon toga i sve ostale četvrti, ulice i trgovi.

Sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, ljudi su oduševljeni izgledom Oxford Streeta.

Kako u Londonu, tako i u drugim gradovima Europe, u trgovine su već preplavili božićni ukrasi, lampice i pokloni.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti