Pred realizacijom predivan projekat na istoku Hrvatske

Uskoro se otvara prvi kafić u kome će pića spremati, točiti i posluživati osobe s Downovim sindromom

Buba bar, prvi kafić u Hrvatskoj u kojem će pića spremati, točiti i posluživati osobe s Downovim sindromom i intelektualnim teškoćama, pred samim je otvorenjem: prostor u centru Vinkovaca je uređen, budući zaposleni su spremni i nestrpljivi da počnu raditi i čeka se još samo zadnji korak - dobivanje upotrebne dozvole. Vinkovčani bi, kako javlja Jutarnji list, prema procjenama, kafu u Buba baru mogli popiti već krajem januara.
Biće to prvi primjer socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj, ističe Tomislav Velić, predsjednik Udruge za osobe s invaliditetom “Bubamara”, koji već više od tri godine gura ovaj projekt, a krajem 2016. pokrenuo je crowdfunding kampanju na platformi Indiegogo.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti