Predstave „Grada teatra“ na scenama regiona u novembru 2021. godine

“Zelena čoja Montenegra”, nastala po motivima istoimenog romana Moma Kapora u saradnji sa Zukom Džumhurom u režiji Nikite Milivojevića, koprodukcija JU “Grad teatar“ sa Gradskim pozorištem iz Podgorice i Beogradskim dramskim pozorištem, nakon premijere na XXXV festivalu „Grad teatar“, svoje premijerno izvođenje će imati i na sceni Beogradskog dramskog pozorišta 9. novembra 2021. godine. Pretpremijera je zakazana dan ranije, a predstava je na redovnom programu BDP-a i 10, 14. i 15. novembra.„Zelena čoja Montenegra“ ovoga mjeseca započinje svoj život i na festivalima regiona. Predstava je u zvaničnoj selekciji 26. Jugoslovenskog pozorišnog festivala „Bez prevoda“, koji se održava u Užicu, a izvođenje je zakazano za 7. novembar. U obrazloženju selekcije festivala, koji se ove godine odvija pod sloganom „Pričaj mi o nežnosti“, kao razlog odabira „Čoje“ navedeno je to da ova predstava „želi da nam pokaže da na ovom svetu ne postoje samo politika, ratovi i prevare, nego i čast, ponos i ljubav“. „Čoja“ će biti izvedena i u okviru regionalnog pozorišnog festivala „RUTA“ na sceni „Kamernog teatra 55“ u Sarajevu (BIH) 12. novembra 2021. godine. Gostovanje predstave je najavljeno i na „Susretima pozorišta/kazališta“ u Distriktu Brčko (BIH), za 22. novembar 2021. godine.

Gradsko pozorište Podgorica 10. decembra najavljuje je i podgoričku premijeru „Zelene čoje Montenegra“, sa repriznim izvođenjem 11. decembra.

Režiju i adaptaciju teksta „Zelene čoje Montenegra“ potpisuje Nikita Milivojević, koji je i scenograf predstave. Kostimograf je Jelena Stokuća, koreograf Amalija Benet, a kompozitor Aleksandar Srebrić. U predstavi igraju: Miloš Pejović, Dejan Đonović, Emir Ćatović/Božidar Zuber, Simo Trebješanin, Jelena Simić, Maja Stojanović, Andrija Kuzmanović, Branimir Brstina, Ivan Tomić, Milorad Damjanović, Ivan Zablaćanski i Stefan Radonjić.

Lorkine „Krvave svadbe“ u režiji Igora Vuka Torbice, koprodukcija „Grada teatra“ sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada iz 2018. godine, imaće svoju beogradsku premijeru 6. novembra 2021. godine. Predstava će biti izvedena na velikoj sceni „Olivera i Rade Marković“ Beogradskog dramskog pozorišta, u sklopu „Naših dana“, festivala predstava čiji je producent i koproducent SNP.

Pored Igora Vuka Torbice, reditelja predstave, autorski tim „Krvavih svadbi“ čine Branko Hojnik, scenograf, Jelisaveta Tatić Čuturilo, kostimograf i Vladimir Pejković, kompozitor. U predstavi igraju: Varja Đukić, Milica Grujičić, Ivana Mrvaljević, Pavle Popović, Branka Otašević, Vukašin Ranđelović/Aljoša Đidić, Miroslav Fabri, Draginja Voganjac, Maja Stojanović, Dušan Vukašinović, Filip Đuretić i Nenad Pećinar

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti