Predstavnici medija i turističkih agencija iz Luksemburga: „Spoj planine i mora u Crnoj Gori je nevjerovatan”

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa najvećim luksemburškim turoperatorom LuxairTours-om, po prvi put je organizovala studijsku posjetu predstavnika medija i turističkih agencija iz Luksemburga koji borave još danas u našoj zemlji.

Turoperatori i mediji tokom boravka u Crnoj Gori imaju priliku da se upoznaju sa atraktivnom ponudom sjevera i juga naše zemlje. Prvog dana posjete boravili  su na Žabljaku gdje su obišli Crno jezero i doživjeli ljepotu nacionalnog parka Durmitor.

„Moram reći da je ovo putovanje više nego korisno za medije i turističke agencije, jer Crna Gora za sada nije dovoljno poznata destinacija u Francuskoj i Luksemburgu. To je zemlja koja je obasuta jedinstvenim prirodnim ljepotama i ima toliko bogatstva koja nudi na čitavom području svoje male teritorije ”, kazao je predstavnik LuxairTours-a,  Raoul Meyer.

Grad Kotor je izazvao posebno oduševljenje kod predstavnika medija i turističkih agencija iz Luksemburga, te su istakli da je spoj planine i mora prosto nevjerovatan.
„Putovanje kroz Crnu Goru je bilo zaista fenomenalno iskustvo, posebno za mene koji sam prvi put ovdje. Iako je mala država, Crna Gora, ima sve vrste turizma koje može ponuditi u ljetnjem i zimskom periodu. Ono što Crna Gora nudi su prirodne ljepote, predivne plaže, stari gradovi, dobra zabava i luksuzna naselja, pa definitivno vrijedi istražiti ovu zemlju”, poručio je novinar Daniel Strässle ispred turističkog magazina Aerotelegraph.

Predstavnici agencija će narednog dana obilaziti hotele, dok će predstavnici medija imati priliku da se upoznaju sa atraktivnom ponudom Tivta, naselja Luštica Bay i hotela Chedi, a tom prilikom će obići Porto Montenegro, Stari grad Budvu, Miločerski park, kao i krstariti brodom u tivatskom zalivu.

„Iako je mala, Crna Gora je veoma lijepa zemlja koja ima raznoliku ponudu. Za one kojima boravak na primorju brzo dosadi, za samo nekoliko sati mogu biti na planini, uživati u veličanstvenim pogledima i aktivnom odmoru. Mislim da je to glavna prednost ove destinacije i sigurno ću ponovo doći da je detaljnije istražim”, kazala je Sarah Schött ispred dnevnih novina Wort Luxembourg.

Pored NTO CG, svoju podršku u organizaciji posjete predstavnika luksemburškog turoperatora LuxairTours, medija i turističkih agencija, dali su i strateški partner agencija Gold Travel, lokalne turističke organizacije Budve i Tivta, Porto Montenegro, kao i hoteli Budva, Blue Kotor Bay, Porto Montenegro i Chedi.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti