Premijer Krivokapić: Gostoljubivost Crne Gore obradovaće sve turiste

Crna Gora je otvorena za sve turiste, spremna da pokaže svoju gostoljubivost poručio je premijer Zdravko Krivokapić, koji je danas posjetio Granični prelaz Dobrakovo, gdje se uvjerio da sve dobro funkcioniše, da se poštuju procedure i da nema dužih čekanja.

Predsjednik Vlade kazao je da su turisti, koje je pozdravio na Graničnom prelazu Dobrakovo, bili zadovoljni, ali pomalo iznenađeni, jer nisu očekivali da će ih dočekati premijer.

Stvaramo jednu dobru praksu, gdje želimo direktnim uvidom u stanje da dođemo do saznanja kako sve funkcioniše, da li ima čekanja, jer u ovim vrelim danima sve nas najviše nervira čekanje. Dobili smo uvjerenja da sve protiče u najboljem redu, da se poštuju procedure, a da najduže čekanje nije do sada prelazilo 20 minuta, rekao je Krivokapić.

Naveo je da je u junu ove godine 24 odsto više putničkih vozila prešlo granični prelaz Dobrakovo u odnosu na isti mjesec 2019. godine.
„Broj putnika je porastao za 13 odsto. To su impozantni rezultati i daju nadu da će prvo što je projektovano budžetom biti prevaziđeno. Jun je to pokazao, a jul i avgust će sigurno to potvrditi, jer je situacija u Crnoj Gori što se tiče koronavirusa stabilna. Prosječan broj zaraženih na 100 hiljada stanovnika je tri u zadnjih 15 dana. To je dokaz da se Crna Gora nalazi u zelenoj zoni. Naravno, poštovanje mjera je preduslov da bi sve bilo onako kako očekujemo“, rekao je Krivokapić.
Premijer je dodao da sve službe rade sinhronizovano, ali da od 2011. godine, kada je granični prelaz Dobrakovo pušten u rad, nije mnogo urađeno.
„Važno je voditi računa o uslovima u kojima zaposleni rade. Ono što nije na najvišem nivou treba poporaviti da bi stvorili dobre preduslove da sve bude još bolje nego što jeste“, rekao je Krivokapić.
Onima koji planiraju da posjete Crnu Goru poručio je da im treba samo dobra volja i da su svi dobro došli.

Crna Gora je otvorena za sve turiste, nemamo bilo kakve dodatne zahtjeve, koji postoje na drugim graničnim prelazima. Nadam se da će naša gostoljubivost da obraduje sve turiste, zaključio je Krivokapić.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti