Prijavi se i predstavljaj Crnu Goru na Globalnom omladinskom turističkom samitu u Italiji!

Turizam predstavlja dokazani izvor mogućnosti za mlade ljude, koji će omogućiti da dostignu i oslobode svoj puni potencijal. Ako želiš da budeš dio ove priče, prijavi se na poziv. Troškove puta, boravka i učešća snosi Ministarstvo ekonomskog razvoja i UNWTO. Mladi lideri u turizmu će imati priliku da borave 7 dana u Italiji (Sorentu), razmijene iskustva, ideje i vizije sa vršnajcima iz cijelog svijeta.

Globalni omladinski turistički samit (GYTS) je nova platforma, koju je razvila Svjetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO), sa ciljem osnaživanja i aktivnijeg angažmana mladih u sektoru turizma.

Samit će se održati u Sorentu, u Italiji, od 27. juna do 3. jula tekuće godine. Isti će okupiti mlade iz cijelog svijeta, dajući im mogućnost da podijele svoje vizije i perspektive razvoja sektora turizma. U skladu sa posvećenošću UNWTO-a u osnaživanju i boljoj inkluziji mladih, ova inicijativa će omogućiti učesnicima da se povežu sa liderima iz svijeta politike i biznisa, čineći ih dijelom procesa donošenja odluka, čime turizam ispunjava svoj potencijal pokretača Agende za održivi razvoj.

Konkurs je otvoren od 18-28.feburara, za mlade ljude od 12 do 18 godina, a u skladu sa kriterijumima će biti izabrana 2 (dva) kandidata/kandidatkinje koji će predstavljati Crnu Goru.

Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti popunjavanjem aplikacione forme, dostavljanjem potrebne dokumentacije i motivacionog pisma Zašto sam ja najbolji kandidat za predstavljanje Crne Gore na GYTS, dužine do 2000 karaktera i eseja na temu Ideje mladih za unapređenje crnogorskog turizma, dužine do 3000 karaktera, na e-mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Detaljnije informacije o samom događaju moguće je pronaći na https://www.unwto.org/europe/global-youth-tourism-summit

Rok za prijavu kandidata je 28. februar.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti