Prvi hotel u svemiru trebao bi biti otvoren 2027. godine

Građevinska korporacija "Orbital Asembly Corporation" planira otvoriti prvi luksuzni svemirski hotel imena "Voyager Station" do 2027. godine.

Korporaciju vodi bivši pilot John Blincow koji je za CNN izjavio da je zbog pandemije došlo do određenih zastoja, ali da bi izgradnja hotela trebala započeti 2026.

Hotel bi prema planovima trebao primati 280 gostiju i 112 članova posade.

"Trudimo se da javnost shvati da je zlatno doba svemirskih putovanja pred vratima. Dolazi. Dolazi brzo.", rekao je Blincow za CNN.

Hotel će simulacijom sile gravitacije omogućiti gostima "normalno" iskustvo koje će uključivati korištenje toaleta, tuševa i kreveta koji će funkcionisati slično kao na Zemlji. Prikazi kako bi hotel mogao izgledati sugerišu interijer koji se ne razlikuje od luksuznih hotela koji se nalaze na našem planetu.

Kada je početni dizajn premijerno prikazan prije nekoliko godina, Tim Alatorre, viši arhitekt dizajna u Orbital Assembly korporaciji, rekao je za CNN Travel da je estetika hotela direktan odgovor na film
Stanleyja Kubricka "2001: Odiseja u svemiru" - koji je nazvao "nacrtom onoga što ne treba raditi".

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti