Raj na Zemlji: Ovo je šest razloga da posjetite Bahame, a jedan od njih su i svinje koje plivaju

Blogerika i autorka portala posvećenog putovanjima Lovely Escapist 26-godišnja Angie je izdvojila šest razloga zašto posjetiti Bahame. Među njima je i jedan neobični, a to su svinje za koje postoje glasine
da su naučene da plivaju. Angie je ovo mjesto opisala kao raj na Zemlji - perfektna lokacija za one koji uživaju u valovima mora i suncu.

Kristalno plavo nebo


Bahame čini 360 ostrva i svako od njih je okružen kristalno plavim nebom. More izgleda kao da je iz flaširane vode. Kako je napisala, vidjela je mnoge okeane širom svijeta, ali nikada nije vidjela tako
bistro more kao na Bahamima.

Posjetite ostrvo na kome svinje plivaju


Postoji mnogo navoda da su svinje ovdje naučene da plivaju. Naime, lokalno stanovništvo je počelo uzgajati ove životinje strahujući da bi mogli imati problema sa nabavkom hrane.Prostor na kojem su uzgajane posjećivali su motornim čamcima. Vremenom su shvatili da svinje reaguju na zvuk motora. Ovaj zvuk je za njih značio da će skoro dobiti hranu. Na iznenađenje ljudi počele su plivati prema čamcima. Prizor da svinje plivaju više nije rijedak s obzirom na to da su postale uobičajena pojava na plaži.

Ronjenje je nevjerovatno


Zbog bistrine mora ronjenje je nevjerovatno. Moguće je roniti bilo gdje - između riba različitih boja, kornjača, morskih zvijezda, morskih pasa. Autorica garantuje da ronjenje ovdje ne može biti
dosadno.odsjetila je da su na ovom području snimana dva nastavka filma o James Bondu: Thunderball i Never Say Never.

Provedite dan na pješčanoj plaži dugoj jednu milju


Preporujuče posjetu pješčanoj plaži koja je poznata po tome što je duga jednu milju ili malo više od 1,6 kilometara. Poznata je i po drugim nazivima - Musha Cay Sandbar, Copperfield Sandbar ili Big Farmers Cay Sandbar. Posebno je interesantno što je more kod ove plaže duboko samo do koljena, što je odlično za one koji žele skupljati školjke.

Plivanje s morskim psima u zalivu Compass


U morskom zalivu Compass je moguće plivati s morskim psima jer su bezopasni. Hrane se ribom, škampama i lignjama. Ipak, preporučuje se oprez jer nije isključeno da će svojim malim čeljustima ugristi onoga ko ih ugrozi.

Družite se s iguanama na ostrvu Leaf Cay


Angie je za ostrvo Leaf Cay navela da se prostire na 40 hektara i da je svojevremeno bio u vlasništvu bio holivudskog glumca Nicolasa Cagesa. On je 2006. godine kupio ostrvo za tri miliona dolara, a onda ga je zbog velikog broja iguana prodao vlastima za 1,5 miliona dolara. Za nju je druženje s ovim životinjama bilo najdraži trenutak posjete Bahamima.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti