Rasporili morskog psa i i u utrobi pronašli šaku s vjenčanim prstenom

Lokalna policija vjeruje da zna kome pripada: 'Došao je na odmor'

Vjeruje se da je morski pas pojeo škotskog turistu (44) koji je prošlog vikenda nestao tokom ljetovanja na francuskom ostrvu Reunion jer je u utrobi životinje pronađena njegova šaka, piše Daily Mail, a prenosi portal www.jutarnji.me


Škot, koji je na sedmodnevno ljetovanje na Reunionu došao sa suprugom, nestao je u subotu kada je sam otišao da pliva u lagunu Hermitage koja se nalazi kod mjesta Saint-Gilles.
Kada se Škot nije vratio s plivanja, njegova je supruga alarmirala službe bezbjednosti koje su odmah krenule u potragu za muškarcem.


"Ronioci, brodovi i helikopter pretražili su područje oko koralnog grebena koji se nalazi u blizini mjesta gdje je plivao. Kopno u blizini pretraženo je i uz pomoć pasa tragača. Nažalost, muškarca jednostavno nismo uspjeli pronaći", rekao je izvor koji je učestvovao u potrazi.


Kada su ove sedmice zbog približavanja plažama s kupačima ubijeni morski pas i još četiri ribe, sprovedena je obdukcija nad njihovim truplima i u utrobi morskog psa pronađena je Škotova šaka na kojoj je bio i vjenčani prsten.


Velike bijele psi i morski psi tigrovi koji plivaju oko Reuniona, ostrva u Indijskom okeanu koji je od Madagaskara udaljen 800 kilometara, često napadaju ljude. Moguće je, međutim, da se Škot utopio te da je njegovo tijelo privuklo ribe.
Mrtav morski pas tigar u čijoj je utrobi pronađena muškarčeva šaka, jedna od pet riba koje su prijetile kupačima oko Reuniona, bio je dugačak više od tri metra.
Plivanje i druge morske aktivnosti u vodama Reuniona strogo se kontrolišu zbog prijetnje od napada morskih pasa.
Problem morskih pasa oko Reuniona toliko je ozbiljan da je francuski predsjednik Emmanuel Macron prošlog mjeseca tokom posjete ostrvu rekao da njegova vlada radi sve da bi se obračunala s tim problemom.

Napad na Škota 24. je po redu napad morskih pasa u vodama oko Reuniona od 2011. godine do danas. Jedanaest od tih napada završilo je fatalno.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti