Razočaravajuća fotografija jedne od najljepših plaža svijeta: Negativna strana turizma

Na društvenim mrežama se širi fotografija s jedne od najljepših plaža svijeta - uvale Navagio u Grčkoj, a mnogi su ostali razočarani nakon što su vidjeli količinu smeća koju za sobom ostavljaju turisti.

Šljunkovita plaža Navagio , kako prenosi klix.ba, nalazi se u istoimenoj uvali koju krase bijele litice i tirkizne nijanse plavog Jonskog mora, a do nje se može doći samo brodom.

Smještena je na ostrvu Zakintos, a smatra se i "zaštitnim licem" razglednica te privlači i ogroman broj turista. Međutim, turisti i gužve koje na njoj preovladavaju tokom ljeta imaju i negativnu stranu.

Nedavna fotografija ove idilične lokacije razočarala je korisnike društvenih mreža zbog količine smeća koje se nalazi na njoj.

Fotografiju je na svom Facebook profilu objavio ekolog Mihalis Bakas te se zapitao kako turisti mogu biti tako bezobzirni.

"Grčko ljeto 2022. godine. Ne mogu da razumijem kako možete da platite da odete na nekoliko sati na jednu od najlepših plaža na svijetu i tamo ostavite svoje smeće", napisao je.

Načelnik ostrva Nikitas Aretakis je za lokalne medije objasnio da je plaža donedavno bila u nadležnosti općine i da su oni uklanjali smeće, ali da više nije te da to nije njihova odgovornost.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti