Recept za Kotorsku Rožadu

Danas vam donosimo recept po izboru šefa kuhinje hotela Falkensteiner Montenegro u Bečićima. Izuzetno lagan kolač punog ukusa obogaćen karamelom, najviše se poslužuje u Kotoru:

 

KARAMEL SOS

 

0.100 kg kristal šećera

0.100 l vode

0.010 kg putera

 

POSTUPAK:

 

Karamelizovati šećer, dodati puter i vodu. Topli karamel uliti u posudu za pečenje - modlu.

 

ROŽADA

 

0.400 l mleka

0.100 l pavlake za kuvanje

0.080 kg šećera

5 jaja

2 žumanca

1 kom štapića vanile seme

 

POSTUPAK

 

Jaja i šećer izmešati. Sjediniti sa mlekom, sjemenom vanile i pavlakom. Uliti u posudu na čijem dnu smo sipali karamel. Peći u pećnici na 100C - 50 minuta. Ostaviti da se ohladi u frižider najmanje 6 sati. Posudu gdje se rožada pekla okrenuti na tanjir i servirati po želji.

 

 

VEZANO: Domaći sladoled na štapiću bez recepta

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti