Regionalne zvijezde u Budvi tokom novogodišnjih praznika, očekuje se rekordna posjećenost

Gibonni, Merlin, Konstrakta, Sara Jo, Senidah i Dubioza kolektiv – velike, regionalne muzičke zvijezde nastupiće na glavnom budvanskom trgu tokom trodnevnih svečanosti u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva – saopšteno je juče na konferenciji za novinare u hotelu “Budva”.

Kada je na prelazu između 1999. i 2000. godine prvi put organizovan svečani doček Nove godine na budvanskom trgu, mnogi su bili skeptični da li će ovaj koncept zaživjeti u  gradu koji je prije svega prepoznat po ljetnjoj turističkoj sezoni. Veoma brzo se pokazalo da je Budva lider novogodišnjih praznika u regionu, a ove godine, nakon dvije godine pauze i sa izuzetnim muzičkim imenima očekujemo rekordnu posjećenost i radujemo se tome.” – istakao je Milo Božović, predsjednik Opštine Budva, ujedno i predsjednik Turističke organizacije opštine Budva.

Ovogodišnji program će trajati tri dana i tri noći i objediniće različite muzičke žanrove”, rekao je Nemanja Kuljača, direktor Turističke organizacije opštine Budva i dodao da će praznična atmosfera krenuti već od novembra – nizom događaja koje će TO Budva organizovati na različitim lokacijama i sadržajima koji će mnoge iznenaditi i obradovati.

Sanjin Đukić, predstavnik SEA DANCE festivala pohvalio je ovogodišnji program TO Budve i najavio da će prve večeri, 30. decembra, kao pokazatelj izuzetne, skoro decenijske saradnje grada sa ovim prestižnim muzičkim festivalom, u Budvu stići velika evropska imena iz svijeta elektronske muzike.

Predstavljanje Budve u regionu i promocija novogodišnjih aktivnosti neodvojiva je od turističke privrede grada i programa koji oni organizuju u svojim visokokvalitetnim hotelima, pa je, tim povodom, Dušica Vugdelić iz PR službe HG “Budvanska rivijera”, prisutnim predstavnicima medija predstavila višednevni program u hotelu “Palas” u Petrovcu.

Konferenciji za novinare su prisustvovali i predstavnici crnogorskih izvođača: bendova “Akademia”, The Grupa i “Refugee Jesus & Apostols, Gradske muzike Budve i DJ Chbx. Tradicionalni koncert klasične muzike u izvođenju Mediteranskog revijskog orkestra, koji će se održati 1. januara u 14 sati, najavio je Marko Kalajanović, bariton, prvak sarajevske opere.

 

PROGRAM ZA DOČEK NOVE 2023. GODINE

 

30.12.2022. (PETAK)

 

Dnevni koncert: Gradska muzika

DJ Burkakke / DJ Chbx / DJ zvijezde iznenađenja

 

31.12.2022. (SUBOTA)

 

Dnevni koncert: Hor “D mol”

Akademia / The Grupa / Konstrakta / Dubioza kolektiv / Gibonni

vatromet

 

01.01.2023. (NEDELJA)

 

Dnevni koncert: Koncert klasične muzike – Mediteranski revijski orkestar

Refugee Jesus & Apostles/ Izi Bejb & Jack Lupino / Sara Jo / Senidah / Dino Merlin

 

 

Dnevni programi počinju u 14, a večernji u 20 sati!

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti