Rijedak prizor: Neobična tropska riba nasukala se na obalu Oregona

Velika šarena Opah riba nasukalala se na oregonsku obalu prošle sedmice. Rijetka riba teška oko 45 kilograma, poznata i kao Moonfish (Mjesečina), otkrivena je na plaži Sunset u gradu Seasideu.

Riba je rijetka za obalu Oregona, naveli sui z Seaside Aquariuma u objavi na Facebooku, u kojoj su postavili nekoliko fotografija ribe.

Keith Chandler, generalni direktor Seaside Aquariuma, rekao je za CNN da je ovu riba neobično naći na obali oregona te da je u sjajnom stanju.

"Prilično su cool ribe i obično ih ne viđamo na obali. Bilo je prilično uzbudljivo za lokalno stanovništvo", rekao je Chandler.

Prema Nacionalnoj upravi za okeane i atmosferu (NOAA), o vrstama se malo zna jer žive duboko u okeanu. Vrsta se obično nalazi u umjerenim i tropskim vodama.

Zbog stanja u kojem je pronađena riba, Chandler vjeruje da je na plaži bila manje od sat vremena prije nego što je osoblje akvarija dobilo obavijest o tome.

Kako riba nije preživjela čuva se u velikom zamrzivaču, a akvarij planira surađivati s jednom lokalnom organizacijom na seciranju ribe kako bi saznali više o toj vrsti.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti