Rimski Koloseum prvi put u istoriji otvara svoje podzemlje za posjetioce

Građani i posjetioci Rima uskoro će moći posjetiti podzemlje velikog Koloseuma, koje je otvoreno za javnost prvi put nakon što je izgrađen, piše CNN Travel.

Svi zainteresovani moći će prošetati kroz hodnike i razgledati prostor u kojem su gladijatori i životinje boravili prije nego bi zakoračili u arenu. Hipogeum je tada bio osvijetljen svijećama, ali zbog uništenog terena u njega sada prodire sunčeva svjetlost. Posjetioci će ulaskom u podzemlje moći otkriti kako je zaista funkcionisao Koloseum i stvoriti jasniju sliku o tome kako su izgledale gladijatorske borbe.

Priprema za veliko otvorenje traje od 2011. godine, dio podzemlja otvoren je 2016. godine, a 2018. je počelo veće renoviranje. Radovi su 2020. nakratko pauzirani zbog pandemije koronavirusa, a završeni su tokom prve polovine ove godine.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti