Ruska televizija snima filmove o Crnoj Gori

Ruska TV Moja planeta snima u Crnoj Gori dva filma posvećena nacionalnoj kuhinji i promociji restorana, farmi, etno sela i drugih zanimljivosti i autentičnosti crnogorskog podneblja. To je saopšteno iz Nacionalne turističke organizacije.

„Ekipa produkcije popularne televizijske kuće trenutno boravi u Crnoj Gori, obilazeći Kotor, Cetinje, Skadarsko jezero i brojna druga mjesta. Ona, uz pomoć NTO i lokalnih turističkih organizacija Kotora, Budve i Cetinja, snima dva filma o Crnoj Gori“, ističu iz NTO.

Kako navode kanal Moja planeta emituje serijal pod nazovom Magija ukusa, a serijal ima milonsku gledanost širom svijeta.

„TV ekipa promoviše tradicionalne delikatese, poput vina, ribe i pršuta i bilježi kadrove kojima će dočarati raznovrsnost turističke ponude Crne Gore. Serijal je koncipiran tako da svaka epizoda, odnosno kratki film od 26 minuta, predstavi neki novi region i da ga autentično prikaže ruskom tržištu, kao i svim zemljama ruskog govornog područija. Predstavnici televizije Moja planeta planiraju prikazivanje filmova iz ovog serijala dva puta sedmično u udarnim terminima tokom vikenda. Takođe, filmovi će biti prikazani preko 30 puta u različitim terminima programske šeme na istoj televiziji, a biće dostupni za gledanje i na njihovom zvaničnom YouTube kanalu. Filmovi snimani u Crnoj Gori biće emitovani početkom maja”, saopšteno je iz NTO i daju da program popularne ruske televizije prati više od 23 miliona gledalaca u Rusiji, ali i oko 75 miliona širom svijeta, što je posebno važno za promociju Crne Gore na ruskom tržištu, imajući u vidu predstojeću ljetnju turističku sezonu i interesovanje ruskih turista.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti