Saudijska Arabija gradi ogromni "ekstremni park" na naftnoj platformi

Saudijska Arabija pokušava smanjiti svoju ovisnost o nafti, ali to nije prepreka da koristi svoju industriju za kreiranje potpuno nove turističke atrakcije.

Bliskoistočna zemlja je najavila planove da pretvori naftnu platformu u "ekstremni park" i odmaralište površine 150.000 kvadratnih metara. Ovaj budući park će se nalaziti u Persijskom zalivu.

 

Projekt finansira Public Investment Fund (PIF), a dio parka će biti tri hotela i 11 restorana. Cijeli kompleks će činiti nekoliko povezanih platformi, kao i roller coasteri te druge adrenalinske aktivnosti popu bungee jumpinga i skydivinga.

Renderi buduće atrakcije i video su objavljeni nešto ranije te nagovještavaju šta će posjetioce očekivati kada dođu da se odmore i zabave.

 

Ovaj projekt je unikatna turistička atrakcija koja će privlačiti turiste iz cijelog svijeta. Očekuje se da će najviše ljudi doći iz regije Perzijskog zaljeva", navodi se u saopćenju.

Kada će ekstremni park biti završen, zasad nije poznato.

Izvor: klix.ba


 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti