Saudijski kralj Salman u Indoneziju putuje s "prtljagom" teškim čak 506 tona

Kralj Saudijske Arabije Salman bin Abdul Aziz ove sedmice putuje u Indoneziju, a njegov prtljag nije lagan. Prema Washington Postu, kralj Salman posjećuje zemlju zajedno s 506 tona tereta, što je otprilike teško kao 240 slonova ili 300 automobila!

Ovo je prvi put da saudijski kralj posjećuje ovu zemlju u 46 godina i veoma se trudi za ovo putovanje. Među ogromnim teretom su i neki prilično luksuzni predmeti: ne samo da će kralj na putovanje ponijeti dvije limuzine Mercedes-Benz S600, već nosi i dva lifta!?

Naravno, budući da kraljevski prtljag nadmašuje čak i najliberalnije politike, prijevoz tereta je njegov vlastiti poduhvat.

Adji Gunawan iz zračne kompanije PT Jasa Angkasa Semesta (JAS) navodno je rekao agenciji Antara da je njegova kompanija angažirala 572 radnika za efikasno organiziranje transporta saudijskog tereta.

Nije samo njegov prtljag veliki. Saudijski kralj također vodi veliku pratnju na devetodnevno putovanje. Prema Jakarta Postu, na put će otputovati oko 1.500 ljudi, uključujući 10 ministara, 25 prinčeva i najmanje 100 pripadnika osiguranja.

Iako se čini dramatičnim, grandiozan stil putovanja nije ništa novo za saudijsku kraljevsku porodicu. Kralj Salman i pratnja od 1.000 ljudi navodno su 2015. razljutili lokalnog gradonačelnika na Francuskoj rivijeri nakon pokušaja da se bez dozvole izgradi lift u pijesku jedne lokalne plaže.

Iste godine, prilikom posjete Washingtonu, kraljevska svita otkupila je cijeli hotel Four Seasons, podsjeća Corde Nest Traveler.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti