Sejšeli prva država koja će dozvoliti ulazak turistima vakcinisanim protiv korone

Odlukama koje su donijeli krajem januara Sejšeli su postali prva ostrvska država koja će dozvoliti ulazak svim turistima koji su primili vakcinu protiv koronavirusa.
Pored odluke vezane za dozvolu ulaska turistima koji su primili vakcinu protiv koronavirusa, vlasti ove zemlje takođe razmišljaju o tome da već sredinom marta dozvole ulazak svim zainteresovanim turistima koji imaju negativne testove na koronavirus, bili oni vakcinisani ili ne.

Odluka vlasti ove države temelji se na pretpostavci da će Sejšeli do polovine marta vakcinisati gotovo 75 posto populacije, što će prema njihovim pokazateljima biti dovoljno da se ostvari tzv. "imunitet krda". Do sada, osim nabavke iz vlastitih sredstava, Ujedinjeni Arapski Emirati i Indija donirali su Sejšelima po 50.000 vakcina kompanije Sinopharm.

Država je ovoga mjeseca počela program vakcinacije, a među prvima koji su primili vakcine su zdravstveni radnici, novinari i politički lideri, uključujući i predsjednika Wavela Ramkalawana.

Kada je riječ o vakcinisanim putnicima, vlasti Sejšela donijele su pravilnik po kojem sve osobe koje su primile vakcine protiv koronavirusa moraju pokazati dokaz da su primile obje doze vakcina najmanje dvije sedmice prije putovanja.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti