Śeti se - društvena igra kao poklon suvenir iz Crne Gore

Ovih dana smo imali priliku da se igramo sa izuzetno kreativnim suvenirom koji je došao iz studija Fleka iz Podgorice.

cover_fin.png

Društvena igra "Śeti se" je nastala iz želje da se zajedno podsjetimo onoga što je važno. Crna Gora je prepuna vrijednosti koje su izdržale test vremena zahvaljujući svojim suštinskim kvalitetima, a naša želja je da znanje i veliko iskustvo koje imamo iskoristimo da pomenute vrijednosti istaknemo i ukažemo ljudima da one imaju mjesto u savremenom društvu - kažu nam iz Fleke.

slika-post-4.png

slika-post-2.png

Na 27 kartica se nalaze ilustrovani pojmovi koji su dio života, kulture i tradicije Crne Gore. Upotreba naša dva pisma i predstavljeni pojmovi jasno ukazuju na ono što je posebnost zemlje u kojoj živimo, a to je bogatstvo različitosti koje nas spaja. Društvena igra memorije "Śeti se" je namijenjena svima onima koji tek otkrivaju Crnu Goru ili se iznova vraćaju njenim ljepotama. Takođe, njen cilj je i da okupi porodicu i prijatelje, da zabavi i nauči i da traje u domovima ljudi generacijama. Njen potencijal je veliki jer može biti poseban i drugačiji suvenir koji oslikava sve ono što želimo da se pamti iz Crne Gore.

slika-post-1.png

Igra se može naručiti online putem platforme sjetise.fleka.me i platiti pouzećem, a uskoro će biti dostupna u odabranim maloprodajnim objektima. Veliko bravo za kreativnost.

some-slika.jpg

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti