Spašen devet puta

Spašen devet puta                      

Nesrećni jedriličar je spašen devet puta u kratkom razdoblju i opisan od lokalnog lučkog kapetana kao veliki potrošač računa službi za spašavanje.

Tim Freemana prvo je Obalska straža spašavala nakon što se nasukavao sa svojom jedrilicom od 21 stope, a kad je nju totalno skršio, na more se vratio s većom od 24 stope, u kojoj je spašen četiri puta. Do sada su na njegovo spašavanje spasilačke službe potrošile oko 20.000 funti. 

 

Kako kaže Billy Johnson, lučki kapetan Littlehamptona iz Sussexa, Tim demonstrira ogromnu nesposobnost koja puno košta Obalsku stražu. Njegova ideja da izađe u Kanal La Manche i tamo jedri naprosto je nemoguća (za Tima).

 

Zadnji put je njegova jedrilica viđena u Warehamu, i to nepravilno vezana. Još malo pa će stići i poznatog 'Kapetana Calamity' (Katastrofa), koji je dosad spašavan 15-ak puta. Ko zna, možda Tim i ne trpi da neko bude 'bolji' od njega.

 


Izvor: Yachting Monthly

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti