Sprovedena treća faza markacije kulturno- istorijskih spomenika

Markacija kulturno-istorijskih spomenika i objekata sprovedena je prethodnog vikenda u Petrovcu, a markiranih sedam lokacija su Kastio (XVI vijek), Lazaret (XVI vijek), Kasnoantički mozaik (III – IV vijek), Crvena komuna (1920 – 1921), Crkva Sv. Ilije (XIV – XV vijek), Crkva Sv. Tome (XIV - XV vijek), Crkva Sv. Vida (XV vijek).

Signalizacija i obilježavanje građevina na teritoriji Budvanske rivijere, saopšteno je iz Turističke organizacije opštine Budva,  na najljepši način doprinosi kvalitetnijoj turističkoj ponudi grada.

“Uljepšava njegov izgled i omogućava turistima da se, na dva jezika - našem i engleskom, upoznaju sa bogatom istorijom ovog kraja i kulturno-istorijskim vrijednostima. Markacijom značajnih lokacija u Petrovcu zaokružujemo projekat obilježavanja značajnih lokacija na području budvanske rivijere”, navode u TOB.

Prethodne dvije faze, Turistička organizacija opštine Budva je uspješno realizovala u Budvi, u saradnji sa JU " Muzeji i galerija" i njenom direktorkom Lucijom Đurašković, uz odobrenje Uprave za zaštitu kulturnih dobara.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti