Superjahta inspirisana dijamantima ima vodopad, kino i tri bazena

Italijanski studio Gabriele Teruzzi Yachts & Design dizajnirao je impresivnu superjahtu.

Riječ je o konceptu nazvaom Stella del Sud, koji je inspirisan poznatim Cartierovim 128-karatnim dijamantom. Renderi prikazuju elegantnu jahtu oštrih linija dugu 110 metara, koja ima oblik dijamanta, a posjeduje i spektakularne staklene stranice koje povezuju sve palube. Stakleni paneli imaju funkciju refleksije svjetla tako da ona konstantno svjetluca.

Jahta je , kako prenosi klix.ba, zamišljena s dugom prednjom palubom na kojoj se nalazi heliodrom, a tu je i privatni dnevni boravak sa sofama u obliku slova "L" idealan za zabavljanje gostiju.

Glavna paluba posjeduje dovoljno prostora za osam VIP kabina, teretanu i prostoriju s klavirom koja nudi fantastičan pogled.

Luksuzni otvoreni klub inspirisan kraljevskom plačom u Caserti. Veliki prostor sadrži i tri povezana bazena na različitim nivoima, koji stvaraju efekt vodopada.

Jahta je "strateški dizajnirana" kako bi svi putnici imali neometan pogled na more iz glavnog salona koji okružuju veliki panoramski prozori, a koji prikazuju svjetlosni "efekt kiše" tokom noći.

Dio jahte je i velika paluba s prostorom za dnevni boravak, jacuzzijem te trpezarijom s velikim okruglim stolom.

Za vlasnika je rezervisan prostrani apartman s dva kupatila, garderobom i akvarijem koji je ugrađen u strop iznad kreveta.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti