Terasa iznad oblaka. Nestvaran prizor.

Turističku ponudu Japana zanimljivijom čini Tomamu Resort na ostrvu Hokkaido, gdje možete uživati na terasi iznad oblaka. Planinski vrh ispod kojeg se formiraju oblaci nudi vam priliku da popijete kafu dok gledate u peperjaste oblake ispod svojih nogu.

Unkai-Terrace1.jpg

Ovaj fenomen godinama privlači turiste u grad Tomamu. Prirodni izvori tople vode u tom području i temperatura vazduha koja se značajno mijenja za samo nekoliko sati, najčešće prilikom izlaska sunca, utiču na formiranje besprijekorno bijelog pokrivača od oblaka u toj planinskoj regiji.

5899969568_a248204d1d_o.jpg

Samo rijetki su imali priliku vidjeti ovaj fenomen prije nego što je uspostavljen sistem gondola koje posjetioce vode na potrebnu visinu. Turisti moraju poraniti za ovu aktivnost kako bi napravili sjajne fotografije. Pritom mogu pojesti supu ili popiti osvježavajući čaj ili kafu.

2a730b965606ef441dc0754edc28d85b_L.jpg

Iako je cijena prevoza gondolom prilično skupa (iznad 20 dolara), pogled sa Unkai terase vrijedi svakog novčića.

140219099.2_mn.jpg

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti