"Terorizam" Dina Mustafića na Svetom Stefanu

"Terorizam" Dina Mustafića 

 

   Dramski program Grada teatra nastavlja se sjutra veče ( 17. jul) u 22 sata, na sceni Amfiteatra na Svetom Stefanu, gostovanjem Kamernog teatra 55 iz Sarajeva. Riječ je o crnoj komediji „Terorizam“, po tekstu ruskih dramatičara Olega i Vladimira Pesnjakova, u režiji Dina Mustafića, jednog od najboljih i najangažovanijih reditelja u regionu.

   „Iako bi se po naslovu dalo pomisliti da je u pitanju priča o terorizmu na globalnom nivou, autori nas, zajedno sa rediteljem predstave, zapravo uvode u niz scena jednog ličnijeg i mnogo prisutnijeg vida terorizma kojem smo svakodnevno izloženi – bilo u spavaćoj sobi, čekaonicama, u parkovima, uredima...“, zapisano je o ovom ostvarenju.       

   U likovima junaka ove crno humorne priče vidjećemo Gordanu Boban, Ermina Brava, Maju Izetbegović, Vanesu Glođo, Jasnu Diklić, Aidu Bukva, Muhameda Hadžovića, Amara Selimovića, Senada Alihodžića, Borisa Lera, Semira Krivića, Sanina Milavića, Adnana Gora, Jasnu Ornelu Beri, Kemala Čeba, Edina Avdagića.

   Dramaturgiju potpisuju Željka Udovičić i Vedran Fajković, scenografiju Dragutin Broz, kostime Lejla Hodžić, koreografiju marko Boldin, a muzičke aranžmane uradila je Tijana Vignjević.    

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti