TESTIRAMO: Kompjuter koji ćete sastaviti sa svojim djetetom

Neki roditelji vežu svoju djecu za sport ili muziku, ali ako ste kao mi, želite da dijete stasava uz vrijeme u kojem živimo. Vjerovatno ste shvatili da je učenje djeteta na kompjuter i kodiranje, jedna od neophodnosti za budućnosti.


Svi znamo da škole oko nas ne daju dovoljno informacija o tome i zato su ovakvi projekti jako bitni


Našli smo kompjuter napravljen idealno za učenje od početka, potpuno samostalno, uz igru. Kano Kit ne samo da pomaže da se uče osnove programiranje nego vas kako da sami sastavite kompjuter, od čeg. Već u startu zvuči zabavno

 

O čemu se zapravo radi:

 

Kano Computer Touch Kit je Raspberry Pi kompjuter, napravljen da uči djecu i odraste kako da koriste Pyton i Javascript programske jezike.


Šta je u kutiji:

 

Napravi sam svoj touchscreen kompjuter

Kano sadrži sve što treba da biste napravili kompjuter sa lako razumljivim, korak po korak uputstvima. Sve komponente su u jakim bojama i sve to prate jasne ilustracije koje su nas vodile korak po korak, kao pravu djecu, da sastavimo i upalimo kompjuter.


Nije vam potreban nikakav alat, jer se sve savršeno uklopi, praktično kao lego kockice.
Kako uklapate koju komponentu, knjiga objašnjava njenu svrhu lakim jezikom, nikad ne postajući previše “tehnička” ili dosadna.


Kompjuter dolazi sa providnim kućištem, odlične izrade.

Kad se sastavi sve izgleda dosta impresivno iako sam proces sastavljanja nije predugo trajao, niti je bio ni najmanje težak.

 

OK, sastavili smo kompjuter. Šta sad?

Kada smo sve sastavili, došlo je vrijeme da ga upalimo i počnemo da prolazimo prve lekcije programiranja. Sve teče kroz igru.

Malo smo se zbunili jer smo mislili da smo naopako instalirali ekran, ali u knjizi piše način na koji se okreće, da bi ga mogli koristiti u nekoliko položaja.

Bootup proces počinje i sam vas navodi da kucate par komandi i dodjete do ovog ekrana. Kano je odabrao Linux kao OS i prilagodio ga djeci.


Kada se Operativni sistem podigne, sačekaće vas moderni interfejs sa menijima i aplikacijama koje će se podići na dodir prstom ili preko bežične tastature koju dobijate u paketu, a koja ima u sebi tačpad.

 

Zaključak:

Kano kompjuter nije komplikovan, ali to je pravi računar koji dolazi sa aplikacijama kao youtube ili webbrowser. Kad smo mi bili djeca, apsolutno bi bili oduševljeni da dobijemo ovakav poklon. Čak i više od desktopa ili laptopa, baš zbog mogućnosti sastavljanja i rastavljanja.

Neki odrasli će uživati jednako kao djeca u komponentama dizajniranim u jarkim bojama i cijelom korak-po-korak pričom i učenjem o programiranju.
Ipak ako tražite samo kompjuter ili tablet da bi dijete ubilo vrijeme gledajući Youtube ili igrajući igrice, ovo nije proizvod za vas. Ako tražite jeftinuju opciju, pogledajte KanoComputer Kit Complite, bez ekrana osjetljivog na dodir, ali je znatno jeftiniji.

 

Šta nam se naročito svidjelo:

  • Instrukcije korak po korak, koje su zaista zabavne
  • Cijeli proces učenja osnova programiranja
  • Upotrebljivost kompjutera i u realnom životu

 

Šta bi mogli da dorade:

  • internet aplikacije i YouTube bi trebao biti opcija koji roditelji dozvoljavaju ili ne

 

VEZANO: TESTIRAMO: Fingbox - za bolju bezbijednost vašeg interneta

i Novak je jedno od zaštitnih lica projekta

 

A ako vam dijete voli Hari Potera, upravo su izbacili i dodatak u obliku čarobnog štapića wand coding kit.

Za više informacija i naručite ga posjetite kano.me

Takođe imaju svoje stranice na Facebook i Twitter koje redovno ažuriraju i pune su kreativnih ideja 

 

PODIJELI

Media

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti