TO Budva i TO Novi Sad potpisali Protokol o saradnji

“Turistička organizacija opštine Budva i Turistička organizacija Grada Novog Sada uspostavljaju saradnju na realizaciji programa i projekata od obostranog interesa, a sa zajedničkim ciljem obogaćenja i unapređenja turističke ponude Budve i Novog Sada, sa posebnim akcentom na saradnju u cilju prevazilaženja krize i oporavka turizma u doba pandemije COVID 19.”, stoji u Protokolu o saradnji koji su u Novom Sadu potpisali Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije opštine Budva i Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada.

Dvije turističke organizacije su se obavezale Protokolom da će jačati međusobnu saradnju na promociji i informisanju, razmjenjivati informativno – propagandni materijal, linkove i banere na zvaničnim web stranicama za potrebe međusobne promocije. Budva i Novi Sad će razmjenjivati informacije turističkog karaktera vezane za turističke potencijale i događaje i razmjenjivati iskustva u cilju oporavka turizma u doba pandemije i u postkorona periodu.

“Sa Novim Sadom nas povezuje mnogo toga. Pobratimski smo gradovi, u Budvi se održava Sea Dance festival, u sklopu EXIT projekta, naše dvije televizije su godinama ostvarivale odličnu saradnju i zajednički bilježile najljepše momente ljeta na budvanskoj rivijeri. Ovaj Protokol će samo ojačati sve veze između dva grada bogate kulture i istorije i unaprijed se tome radujemo” – naglasila je Maja Liješević, direktorka TO Budve.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti