TO Budva organizovala promotivni događaj u Novom Sadu

U okviru ovogodišnje regionalne road show kampanje, koju Nacionalna turistička organizacija Crne Gore realizuje u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama u  regionu, a u cilju promocije ljetnje turističke sezone, Turistička organizacija opštine Budva organizovala je promotivni događaj u Novom Sadu, gradu pobratimu Budve, u utorak, 31. maja.

Na konferenciji za medije održanoj u hotelu „Pupin“, Nikola Kralj iz TO Budva kazao je da metropola turizma Crne Gore, kako turisti nazivaju Budvu, predstavlja jedinstveni spoj bogate kulture i istorije i izuzetno modernih sadržaja, pa se ovaj grad iz tog razloga posebno ističe na evropskoj mapi turističkih destinacija.
„Priroda je darovala budvansku rivijeru nesvakidašnjom ljepotom, najljepše pjeskovite i šljunkovite plaže nalaze se upravo ovdje. U zaleđu rivijere nalaze se sela koja predstavljaju autentičnu turističku ponudu. Ljubitelji prirode i aktivnog odmora ovaj kraj mogu obići pješačkim stazama, a na budvanskoj rivijeri uređeno je čak 50 km staza koje prolaze kroz predivno zaleđe i povezuju budvanska sela.“, naveo je Kralj.
„Kada govorimo o budvanskom zaleđu, istakao bih projekat revalorizacije tvrđave Mogren, na kojem radi TO Budva, u saradnji sa Opštinom Budva, Polimskim muzejem i lokalnim predezućima. U toku su ozbiljni radovi na ovom lokalitetu, a tvrđava će uskoro biti neizbježna turistička atrakcija u Budvi.“, istakao je Kralj.
Najavio je da Budvi predstoje spektakularni događaji, poput svečane „Ceremonije otvaranja sezone“, kada će nastupiti vrhunski muzičari, poput Toma Odella, Nevene Božović, Sky Cellos-a, Mine Rusche, Petra Marića, Mattie Zanatte, Marije Nešić, DJ-a Erika Kasela, Nadežde Dimitrijević, DJ Rogera Sancheza itd.
Ljiljana Čukić iz NTO CG kazala je da Crna Gora već sada ima dobru popunjenost kapaciteta usljed posjete turista iz Zapadne Evrope i dalekih tržišta, kao i da je najava bukinga takođe odlična.
„Turistička privreda Crne Gore je spremna, kao i kapaciteti. Potrudili smo se da pripremimo raznolik turistički proizvod, da usluga bude na nivou, većeg kvaliteta, i sa nestrpljenjem očekujemo turiste iz Srbije. Zadovoljni smo i želimo da to zadovoljstvo podijelimo sa vama.“, kazala je Čukić.
Ovo je odlična prilika da starim i novim gostima iz Srbije i Vojvodine poželimo dobrodošlicu u Crnu Goru i predstavimo sve što naša zemlja, kao turistička destinacija, može da ponudi, poručila je Đurđica Vinčić Tomić iz kompanije Air Montenegro.
Na konferenciji za medije govorili su i predstavnici LTO Bara, Herceg Novog, Tivta i Podgorice, a događaju prisustvovali neki od najeminentnijih medija Novog Sada i Vojvodine, kao i generalna konzulka u Generalnom konzulatu Crne Gore u Srbiji, sa sjedištem u Sremskim Karlovcima, Nevenka Ćirović.
Na platou ispred TC “Promenada”, od 18 sati nastupile su muzičke zvijezde i miljenice publike, Leontina i Ivana Peters na radost mnogobrojnih prisutnih mališana, a posjetioci su imali priliku i da se upoznaju sa bogatom turističkom ponudom Crne Gore kroz promotivni materijal i razgovor sa turističkim poslenicima iz Crne Gore. Program na platou je upotpunio performans uličnih umjetnika – UV dance – mornari na štulama.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti