TO Budva otvorila novi info-biro u Starom gradu

Budva je danas postala bogatija za još jedan turističko-informativni biro.

Na lokaciji gdje je decenijama postojao "Foto Šuljaka", tik iza glavnih vrata koji vode u Stari grad, u divnom, malom i toplom prostoru za koje Budvane vezuju posebne uspomene, Turistička organizacija opštine Budva otvorila je informativni biro koji će biti mjesto za sastanke,razgovore i davanje informacija o svim dešavanjima u našem gradu tokom cijele godine.

TO Budva je istovremeno uputila i inicijativu Opštini Budva da kompletnu zgradu, u glavnoj starogradskoj ulici, nedaleko od Trga pjesnika, u kojoj se trenutno nalazi info-biro "Stari grad", renovira i adaptira u poslovne prostore koji će služiti posebnim službama ove Organizacije, ali i stručnom timu koji radi na kandidaturi Budve za evropsku prijestonicu kulture 2028.

"Želja nam je, da u okviru naših nadležnosti i djelovanja, pokušamo da bar jednim dijelom starogradskom jezgru Budve, koje je istovremeno i prvenstveni razlog zbog kojeg na desetine hiljada izletnika posjete naš grad, i u ovim jesenjim i zimskim mjesecima, vratimo institucije i društveni život." - ističu u TO Budvi. 

Na teritoriji cjelokupne budvanske rivijere tokom ljetnjih mjeseci posluje dvadeset turističko-informativnih biroa, dok u period van glavne turističke sezone radi deset.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti