TO Budva: Podsticaji razvoju ruralnog turizma

Imaući u vidu značaj ruralnog turizma za razvoj turizma uošte, te sve veću tražnju i potrebu savremenog turiste za autentičnim iskustvima i doživljaju destinacije, Turistička organizacija opštine Budva će tokom 2023. godine u saradnji sa nadležnim Sekretarijatom u lokalnu samoupravu posebnu pažnju posvetiti motivisanju građana u ruralnom područhu da registruju  svoja domaćinstva, kao i usluge i proizvode koje nude. Iz kase TO Budve će biti izdvojeno 30 hiljada eura.
Budući da na teritoriji Budve postoji samo jedno registrovano seosko domaćinstvo za obavljanje turističko-ugostiteljsko usluge, projekat podrazumijeva edukaciju, ali i finansijsku podršku pri registraciji  usluga i proizvoda. Potrebna іe koordinacija resornog ministarstva koje registruje seoska domaćinstva u turističke svrhe i nadležnog sekretarijata.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti