Turisti kažnjeni zbog surfanja u Veneciji, gradonačelnik ih nazvao idiotima

Nakon što su neodgovorni turisti plivali u kanalima, vandalizirali imovinu i pozirali u toplesu, javnost i zvaničnike Venecije su šokirali muškarci koji su odlučili surfati.

Surferi su snimljeni u srijedu u Veneciji dok su surfali na eFoilsima, odnosno električnim daskama, venecijanskim Velikim kanalom.

Veliki kanal ne samo da je pod zaštitom UNESCO-a zajedno sa okolnim građevinama, nego je i glavna "saobraćajnica" Venecije.

 

Na snimku, kako prenosi klix.ba,  se vidi kako surferi izbjegavaju vaporetto (vodeni autobus) i taksi ispod mosta Rialto, a prošli su i pored bazilike Saluto, jedne od najpoznatijih venecijanskih građevina.

Kada su prošli ispod mosta Accademia, jedan surfer je pao s daske, ali je nastavio snimati svog prijatelja.

Snimak surfera je na Twitteru objavio gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro koji je napisao da su se "dva prepotentna idiota rugala gradu". Također, ponudio je besplatnu večeru onom ko pomogne u identifikaciji surfera.

Nedugo zatim se ponovo oglasio i potvrdio da su surferi pronađeni, surferske daske vrijedne oko 25.000 eura su zaplijenjene, a surferi su kažnjeni novčanom kaznom po 1.500 eura. Nakon toga su protjerani iz grada.

Gradske vlasti su također pokrenule postupak protiv surfera zbog narušavanja imidža Venecije.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti