Turistička inspekcija od početka 2024. godine izrekla 22% više prekršajnih naloga u odnosu na isti period prošle godine

Uprava za inspekcijske poslove, konkretno Odsjek za turističku inspekciju bilježi zavidne rezultate od početka 2024. godine.

Naime, od 1. januara turistički inspektori/ke izvršili/e su 2239 inspekcijskih nadzora što je za 9,7% više u odnosu na uporedni period prošle godine. U ovim kontrolama utvrđeno je 648 nepravilnosti, pri čemu je izdat 521 prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 174.360 eura. Takođe, u ovom periodu donijeto je 5 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti kao i 2 rješenja o pečaćenju objekata.

Ono što je obilježilo period za nama jesu nepravilnosti koje se tiču obavljanja djelatnosti bez odobrenja za rad, kršenja Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, kao i neizdavanja fiskalnih računa u ugostiteljskim objektima.

Turistička inspekcija će u susret sezoni u narednom periodu sprovoditi pojačane aktivnosti kontrole turističke ponude u svim opštinama Crne Gore, te na taj način pokušati i da preventivnim djelovanjem, tamo gdje je to moguće, ukaže na nepravilnosti kako bi svi privrednici što spremnije dočekali nastupajuću ljetnju sezonu.

Foto: Mladen Jevtić

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti