Turistička inspekcija za vikend pojačano kontrolisala kovid potvrde. Tri krivične prijave

U petak i subotu veče Turistička inspekcija sprovela je akcijsku kontrolu ugostiteljskih objekata u Nikšiću, kada je obiđeno 46 ugostiteljskih objekata objekata i utrvrđeno 11 nepravilnosti. To je saopšteno iz PR službe Uprave za inspekcijske poslove.

Po pitanju kontrole epidemioloških mjera, podneseno je tri krivične prijave jer ugostitelji nisu obezbijedili lice koje će kontrolisati kovid potvrde (vakcinisana lica, PCR test ne stariji od 72 sata i da od preležanog virusa nije proslo vise od 180 dana, ni manje od 14 dana, brzi antigenski test ne stariji od 48 sati).

Takođe, pokrenut je i jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog nepoštovanja epidemiološke mjere Ministarstva zdravlja a odnosi se na nenošenje maski od strane zaposlenih u ugostiteljskom objektu.

Naime, među kažnjenim subjektima nadzora su i tri ugostiteljska objekta koja su zapečaćena jer nisu imala odobrenje za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, a iz istog razloga jednom objektu je izrečena mjera zabrane rada (u tom objektu se obavljaju i druge djelatnosti pa ga nije zakonski moguće zapečatiti). 

U ovoj akciji izdato je 10 prekršajnih naloga u vrijednosti od 6050 eura iz svih oblasti nadzora koje kontroliše Turistička inspekcija.

Pozivamo ugostitelje da poštuju mjere, naročito kada je riječ o kovid potvrdama, jer za taj prekršaj nema novčanog kažnjavanja, već protiv protiv pravnog i odgovornog lica moramo podnositi krivične prijave nadležnom tužilaštvu. Apelujemo na o-dgovornost svih, i  pozivamo građane da prijave nepravilnosti na naš besplatni call centar 080/555-555 ili na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti