Turistička ponuda Budve predstavljena u Izraelu

Turistička ponuda budvanske rivijere predstavljena je u Izraelu na Međunarodnom sajmu turizma (IMTM), koji je 14. i 15. februara održan u Tel Avivu. Riječ je o sajmu koji je okupio oko 1.700 izlagača iz 52 zemlje i oko 26.000 posjetilaca.

„Zahvaljujući dobroj avio-povezanosti dvije zemlje i činjenici da tri avio-kompanije imaju čarter letove na realaciji Izrael – Crna Gora, i to: „Air Montenegro“, „Israir“ i „Sun d’Or“, a od 2023. godine su u najavi i do deset letova na sedmičnom nivou iz Podgorice i Tivta (od aprila do oktobra), očekuje se još bolja posjećenost u odnosu na prethodni period, kada je zabilježen rekordan broj turista sa ovog tržišta.“ naglasio je počasni konzul Crne Gore u Izraelu, Nimroda Rinota.

U razgovorima predstavnika budvanske turističke privrede i Turističke organizacije opštine Budva sa turoperatorima i potencijalnim gostima, došlo se do više informacija o navikama turista iz Izraela. Generalno su za putovanja zainteresovani visoko-platežni gosti, sa interesovanjem za hotele visokih kategorija, 60% Izraelaca putuje jednom godišnje, njih 35% više puta, te da se gosti sa ovog podneblja sve više okreću prirodi, kroz pješačenje, biciklizam, planinarenje, izlete i slično, tako da je pored mora i plaža, njihovo interesovanje usmjereno i na ponudu aktivnog turizma. Gostima iz Izraela je poznata turistička ponuda Crne Gore, koju doživljavaju kao malu, ali turistički vrlo zanimljivu zemlju, sa predivnom prirodom i gostoljubivim ljudima.

Predstavnici budvanske privrede istakli su značaj uvođenja direktnih avio-linija sa Izraelom, zadovoljstvo povodom učešća na sajmu i mogućnosti predstavljanja ponude na ovako značajnom tržištu uz velika očekivanja u smislu veće posjećenosti turista sa ovog tržišta.

Turističku ponudu Crne Gore u Izraelu su predstavili predstavnici NTO CG sa strateškim partnerima, „Air Montenegro“, HG „Budvanska rivijera“ i turistička agencija „Gold Travel“, zatim lokalne turističke organizacije Budve, Podgorice, Herceg Novog, Kotora i Tivta, HG „Montenegro Stars“, hoteli „Regent“, „Maestral resort&casino“ i „SOA“, kao i turističke agencije „Talas Montenegro DMC“ i „Explorer DMC“.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti